Wednesday, January 9, 2013

Hada Labo.

"Macam lahabau je..." Oh NO. NO. NO.  First time aku sebut pun macam pelik je jugak. Apakah?

Korang tahu skincare Hada Labo? Pernah dengar di corong-corong televisyen mahupun radio?

Haaa. Meh cek nak habaq kat hang siketttt. Aku telah terjebak dengan produk Hada Labo ni dah sebulan. Niat di hati memang takde selain daripada mahu kelihatan ayu, jelita, tampan dan kacak tanpa mengenal usia!

Well, perempuan. (asyik tak puas hati je dengan kulit muka!) tangan pun mulalah meraba-raba google segala macam produk kan. Sape yang tak nak kulit cantik hoi! Siapa? Bilang padaku siapa?

Makanya ternyata aku telah jatuh cinta pandang pertama dengan Hada Labo. Ohh mama, bolehkah aku jadi cantik seperti wanita ini? (terpengaruh iklan) Fyi, Hada Labo maksudnya Skin Lab. Ada sesape pengguna produk ni? :)


Nampak macam fresh je kan. Lantas tercantas aku teruskan pengaruh aku ke website ini, cepat klik laju-laju!




Dan akhirnya, semua rahsia pasal Hada Labo ni dah ada dalam genggaman aku! HAHA. Syok juga baca semua description kat website dia nih. Lengkap! Dari moisturizing, whitening, lifting & firming care, pasal mask. Semualah kata ko! Siap bagi step by step regime uolls. 

Tanpa berfikir panjang, (takut terpengaruh dengan iklan lain pulak) aku terus serbu Watson sambil kembang kempis hidong yelah eksaited sangat. Jumpa one set, ada facial wash + Toner, yang ni untuk whitening. :)



Dua binatang ni baru RM 58.50 je. Murah kan? Then aku tercari-cari mana satu moisturizer? (blurr)



Aku bantai je grab yang ni.

"Yang ni moisturizer kan? Untuk whitening?"

"Erm...jap eh. Ye kot. Rasanya betul dah. Ha ye lah. Kot."

"Ok..." (Dia ni tau ke tak?)

Membantu ke? Ghopenye  pekerja Watson tu, tak cukup pelajaran. Lantak. Aku beli je. Balik rumah, baru aku kaji semula sebenarnya binatang yang aku beli tadi bukan moisturizer. Ini essence (optional) Haisssh. Harga dia,  RM59.31 untuk 30g. (=.=)

Esoknya, aku melangkah sekali lagi pergi beli moisturizer tu. Tak puas hati punya pasal. Yeah! misi berjaya. Harga, RM 50.31. Untuk moisturizer, ada dua. Satu jenis milk, satu lagi cream. Kalau kat website dia syorkan pakai milk waktu siang, cream waktu malam. Setakat ni malam aku pakai toner + essence. Sangat best okay! Kulit rasa lembab je sampai pagi. Pastu cam glowing dan tak berminyak langsung. Ohsem!

Sekarang aku pakai yang milk. Rasanya yang ni light sikit dari yang jenis cream.

Moisturizer
Facial wash, essence, toner

By the way, produk Hada Labo ni base on water, free of fragrance, mineral oil, alcohol & colorant. So memang sesuai sangat dengan aku, sebab kulit aku agak alergi sepi dengan produk yang ada fragrance.



Kulit sensitif? Anda boleh cuba yang ini,

Gambar pinjam dari Google.
Selain skin care, Hada Labo ada jugak lip balm, penjagaan mata dan BB AIR cream. Kalau berminat, boleh lah usha kat Guardian atau Watson ye kengkawan. Hurm, lepas ni aku nak try BB cream + Mask la pulak. Mesti muka aku otometik flawless giler macam awek Jepun iklan tu.  Fuh! :)

Setakat ni, aku pakai produk ni sangat okay dan tak merosakkan muka. Kulit pun makin lembut dan firm!

I love Hada Labo!

Hamek kau!


Ok geng, CHOW dulu. Thanks for reading! Kisskiss, hughug. :)

16 comments:

Anonymous said...

Nak try la gakk la hada labo ni...nk jd commell cam awakk gak...nk cun melecunnn...tengkiyu dh rekemen kan mende ni...mmg tengah cari ni mende yg bagus wat kulit...tengkiyu somat2..hehe

sayA Akma said...

saya pkai gak hadalabo ni dh 3 thun..mmng ad prubhnlah..kwan2 pn ckp muke sye lcin n lmbut je..hehe..tp skrng dh x pkai cleanser brand ni lg dh..mahal kot..1 cleanser rm31.90.blom lg toner n moiturizer nya..sye pkai cleanser yg wrne hjau kbiruan2..boleh pokai eden..mklumlh pljar skolh..duit pn x da..now sye tkar safi balqis dah..tp still pkai lip balm hadalabo..mmng terbaik..x blh pish dngannya..always bring it anywhere..

Balqis Shafikah said...

so far saya guna hada labo ni sangat best! memang harga agak mahal tapi berbaloi rasanya sebab tahan lama. The best product is the toner!!!!! i love it to the max! :)

Anonymous said...

sy kulit brjerwat kdg2 kring..sy tak tahu yg mne produk terbaik utk kulit sy..sy ptut pkai yg sensitive skin ke? or moisturizing care?boleh bg pndpat?

Balqis Shafikah said...

sy rasa awak patut guna yg untuk sensitive skin...sbb kalau guna yg moisturizing mgkin akan jadikan kulit awak lbih berminyak..:) itu pndapat sy.

Anonymous said...

kulit cerah x pakai ni

Anonymous said...

Ada tak online stores yg jual produk ni.nk dptkn kat mna ea..

Nama : Norhafifah said...

Utk kulit jeragat ada x.....

cerita ku! said...

sy pengunanya! yey! berbaloi harganya dgn kebaikan yg kite dpt!

nur izati said...

sis yg cuci muka dia,,sis pakai jenis apa?klu yg utk jeragat

Cik Ziera said...

hai saya da set hada labo biru yang nak di lepaskan . Baru pakai 2 hari dan ia sangat allergic pada kulit saya :( :( kalau nak sy bagi harga rm50 shj (masa beli kat guardian rm140) set pencuci, toner dan krim (warna biru) boleh whatsapp saya jika berminat 0172598280 - azira

Anonymous said...

kalau dah pakai hada labo tu u pakai bedak tak ? kalau u pakai bedak u pakai bedak ape ? thank you .

noor haniza said...

Untuk kulit berminyak dan sensitif sesuai yg mana erk?

Suhaila Mariam said...

Sy tgh pakai whitening trial set..ade prubahan..kulit lembab.
Jeragat mkn kurang tp lmbt sikit kesan ia..tgh bersabar

Unknown said...

Dah berapa lama dah try?

Unknown said...

Dah berapa lama dah try?