Wednesday, April 25, 2012

Harapan dan Kembali - Taubat dan Doa


Dah banyak kali aku tengok video ni. Berulang ulang kali. Ya Allah. Subhanallah. :') Sesungguhnya Allah itu Maha Pengasih, Pengampun, Lagi Maha Penyayang. Thank You Allah. :')

Thursday, April 19, 2012

Maroon 5 ft. Wiz Khalifa - Payphone.

Gosh. New single from Maroon 5. Yeah! This one could be my next favourite. Can't wait for 'Overexposed'! Weeehoooo! The great thing about this song is, its 'synchronizing' with my hearts says, feelings even situation. Thank You Maroon 5, You've made my day...Again. :')




I’m at a pay phone trying to call home, all of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it’s all wrong, where are the plans we made for two

Yeah, I, I know it’s hard to remember, the people we used to be
It’s even harder to picture that you’re not here next to me
You say it’s too late to make it, but is it too late to try
And in our time that you wasted, all of our bridges burned down

I’ve wasted my nights, you turned out the lights, now I’m paralyzed, still stuck in that time, when we called it love, but even the sun sets in paradise

I’m at a pay phone trying to call home, all of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it’s all wrong, where are the plans we made for two
If happy ever after did exist, I would still be holding you like this
All those fairy tales are full of shit
One more fucking love song I’ll be sick

Oh, you turned your back on tomorrow ‘cause you forgot yesterday
I gave you my love to borrow, but you just gave it away
You can’t expect me to be fine, I don’t expect you to care
I know I said it before, but all of our bridges burned down

I’ve wasted my nights, you turned out the lights, now I’m paralyzed, still stuck in that time, when we called it love, but even the sun sets in paradise

I’m at a pay phone trying to call home, all of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it’s all wrong, where are the plans we made for two
If happy ever after did exist, I would still be holding you like this
And all those fairy tales are full of shit
One more fucking love song I’ll be sick
Now I’m at a pay phone

(Wiz)
Man fuck that shit
I’ll be out spending all this money while you’re sitting round wondering why it wasn’t you who came up from nothing
Made it from the bottom now when you see me I’m stunning
And all of my cars start with a push of a button
Telling me the chances I blew up or whatever you call it
Switch the number to my phone so you never could call it
Don’t need my name on my show, you can tell it I’m ballin

Swish, what a shame could of got picked
Had a really good game but you missed your last shot, so you talk about who you see at the top or what you could of saw but sad to say it’s over for 
Phantom pulled up valet open doors
Wiz like go away got what you was lookin for
Now it’s me who they want so you can go and take that little piece of shit with you

(Adam)
Yeah, I’m at a pay phone trying to call home, all of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it’s all wrong, where are the plans we made for two
If happy ever after did exist, I would still be holding you like this
And all these fairy tales are full of shit
Yeah, one more fucking love song I’ll be sick

Now I’m at a pay phone
(Wiz)
Y’all fucking with that

(Lyrics by, Maroon5.com)

Wednesday, April 18, 2012

Jangan tanya.

"Kenapa Balqis? Awak ada masalah ke?"
"Kenapa awak pucat je...Sakit eh?"
"Ceria nampak pagi ni...ada berita gembira la tu..."
"Mata tu bengkak kenapa? Tak cukup tidur? Menangis?"

Err...rimas jugak kadang-kadang dengan soalan yang aku sendiri tak tahu nak jawab macam mana. Jawapan paling mudah aku dapat bagi, "Tak tahu...jangan tanya."

Puas hati? Ehh, aku rimas. Faham tak? Aku nak cari sesuatu yang dah lama hilang dari diri aku. Ya, aku sedang cari. Dah, jangan tanya lagi.

Monday, April 16, 2012

Sombong.

Aku nak kata kau sombong boleh?
Macam banyak sangat je benda yang tak kena aku ni pada kau.
Kau selalu campak sesuatu yang negatif pada aku.
First impression kau mesti negatif.
Kau mahu apa sebenarnya?
Aku tak faham kau atau kau tak mampu untuk faham apakah memahami yang sebenarnya?

Pergi meninggal kau dengan kesombongan kau.
Kau bukan lupa, tapi tak ingat.
Tak lekatkan ingatan tu betul-betul.
Please, I'm tired of drama.
Jadikan aku tempat untuk luah segalanya.
Aku sanggup.
Sebab satu rasa yang sama.
Mungkin?

Aku sudah semakin tidak memahami.
Kau atau aku,
Pergilah.
Sombong.

Friday, April 6, 2012

Sambungan kepada kepenatan. Mirror Mirror!

.......Entri lepas aku ada cerita pasal berjimba macam nak tercabut kaki. Makanya, pada malam yang hening tersebut, aku telah pun pergi tengok wayang bersama adik perempuan aku dan rakan-rakan taulan. Hoyeah! Mirror Mirror!

Sebelum masuk hall tu aku dah set minda, "Kalau cerita ni boring, tak best, membosangkang, aku nak tido dengan jayanya!"  Bila dah duduk kat seat tu dengan keselesaan melampau, whoahh! Rupanya cerita tu best gilosss. Start dari  "Once upon a time........."  sampai lagu "I Believe" tu...aku tak tidur okayh! Hilang terus penat aku! Hehehhehee. :)

Nah layan lagu ni kejap,


Lagu yang ala-ala Bollywood ni memang terbaik. Pernah pulak kita tengok Snow white menari macam dalam cerita hindustan kan? Jalan cerita bagi aku memang menarik tetarik kau memang tembam. Sudah semestinya tidak sama dengan cerita Snow white yang biasa kita dengar. Antara yang best tentang filem nih:

  • Semua costume Snow White  aku suka giloss. Mulalah berangan nak pakai macam tu time kahwin nanti. Erk.




  • Mak tiri Snow White lakonan Julia Robert superb! Boleh menang anugerah mak tiri paling versatil.




  • Putera raja yang konon macho, tapi hancor. Hahaha. Snow White pulak yang selamatkan dia. Bab dia jadi puppy aku tak boleh blah.


  • Snow White tak bodoh sebab takde adegan termakan epal beracun. Bagus. Bagus. 


  • 7 orang kerdil paling menghiburkan. Geli bulu hidung aku gelak. Bila part dorang je, serius kelakar. 


Ada lagi yang best filem ni, sejuuuuuuuuuuuk je mata memandang pasal nampak salji je. Feeling ada snow dalam hall tu kan. Punya lah syok aku tengok wayang sampai makan pop corn pun tak habis. Air tak minum. Kalau bagi bintang, aku bagi 11/10! Weeeeehoooooo!

Tapi kan....tapi kan....ada lagi best dari filem ni sebenarnya tau. Alamak. Malu lah nak bagitau. (^^,) Aku kan...aku kan...err, artis Korea kan. Dia...Ehm. (=.=)'' Isk, tak yah bagitau lah. HAHA.

Tamatlah riwayat kesan degil  cerita satu hari aku. Esoknya? Pagi-pagi lagi satu family pergi hantar adik aku balik kolej kat Kuantan. Pergh. Nak jalan pun dah tak larat. Aku tidur je dalam kereta. Temerloh-Kuantan, tidur. Kuantan-Temerloh, tidur.

Ok geng, aku chow dulu. :)

Wednesday, April 4, 2012

Penat tapi sangat berbaloi!

Assalammualaikum. Ehem. Ehem. Test one two three. Hari ni aku eksaited lah nak update blog...Pasal aku punya pasallah! HAHA. :D

Sabtu, 31 Mac 2012 - Aku memang boleh dikatakan betul-betul seharian takde kat rumah. Pagi-pagi dah keluar pergi sarapan dengan abah, adik perempuan aku and mama (sangat susah nak dapat spend time macam ni dengan abah) then, kitaorang pergi membeli belah kat kedai AMWAY, snap picture tak habis-habis! Indah sangat! :) Kebetulan abang aku nak balik dari KL nak pergi wedding kakak kawan dia. Aku memang takde niat di hati pun nak ikut sebab petang tu aku dah ada program. Tapi nak teman bakal kakak ipar aku punya pasal, aku turutkan aje.

Abah, me and mama

Sarapan berkhasiat untuk seisi keluarga

Nescafe is her favourite!

Inilah bakal kakak ipar aku. Dia cantik kan?

Majlis kahwin tersebut di atas.


Sampai lah petang nak dekat Asar kitaorang pusing-pusing bandar sekali lagi pergi kedai AMWAY, bakal kakak ipar aku nak beli barang pulok dah. Aku? Dah agak kepenatan sebenarnya. Tapi gagah dan perkasa jugak nak jenjalan. Bukan selalu aku dapat spend time dengan family macam ni ye dok? Lagian lah adik perempuan aku cuti, kompom dia dengan Encik boipren dia tu bawak aku jenjalan. Yeay! Yeay! (hentak-hentak kepala kat dinding)

Model lah sangat!

Mereka sweet macam gula-gula kapas.


Pastu...pastuh...balik rumah, zup zap zup zap, mandi, solat. Keluar lagi pergi Star Mall Mentakab. Al maklumlah cinema baru wujud kat area rumah aku. Apalah salahnya ibu yang mengandung, kami anak-anak ni nak pergi menonton wayang. Aku melangkah keluar rumah dengan penuh gaya, mutu dan kejelitaan, konon-konon nak makan McD masing-masing. Sekali nah kau, orang beratur macam nak ambik duit bantuan Rakyat 1 Malaysia. Kensel. Makan keepci pun jadilah.

Masa ni dah penat tapi nak jugak gagah perkasa

the driver

Bakal bini driver
Eh...Eh...kita ada jumpa artis korea tau kat keepci.

"Kakak, tiket kita pukul 11.20."
"La...nape tak ambik tiket yang esok pagi je?"
"Hahhaa. Awok nih..."
"Ok. Pas makan, semayang. Lastu kita karok lah nak tunggu kul 11..."

(Waktu ni baru nak maghrib okeh...Gila nak tunggu sampai pukul 11. Teberanak aku.)

 Lepas solat maghrib, bermulalah kisah karok yang macam hampes kempes jugaklah. Tapi persetankan itu semua, yang penting kami bahagia. HAHA. Karok kat Temerloh, so patah balik. Suka membazir minyak kereta kan...Lama jugak berpeleseran. Saudara, saudari. Cikebom. Cikebom. Tak sedar dah nak dekat pukul 11.

"Pak supir...pecut laju ya pak...tiket wayang neh pukul 11.20..."
"Baik ibuk..."

(Sweetnya la Pak supir yang mengikut kata. Erk.)

Dan akhirnya tercapai jugak hasrat aku nak tengok cerita, Mirror Mirror! Eh...korang dah tengok cerita ni? Nanti aku sambung lagi cerita di lain entri. Chow for now! :)