Tuesday, November 8, 2011

Tag dari Cik Mimot & Ayien Ocaca.

The Rules
1.You must post this rule
2.Each person must post 11 themselves in their journal
3.Answer the question the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer
4.You have to choose eleven people to tagged and link them to the post
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag Back!
7.No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAG IF YOU READING THIS" YOU LEGIMATELLY (a.k.a REALLY,TRUST,WITH ALL HONEST)have tagged 11 people.


11 Pasal aku

1. Aku manusia yang simple, tapi memang susah nak ditafsirkan. Erk. Mintak-mintak la aku tak menyusahkan orang.

2. Hari ni anda boleh melihat aku sebagai seorang yang gangster tahap cipan, tapi esok anda akan melihat aku sebagai seorang yang memang ayu tahap perempuan melayu terawal. Erti kata mudah, I have split personality. Thank You.

3. Tak suka nak ambik tahu hal orang sangat, sebab hal aku kebanyakannya aku senyap je. Boleh?

4. Kipas susah mati Maroon 5, habis pasal Maroon 5 semua aku nak kaji. Hari tu ada datang Malaysia, aku tak dapat peluang nak pergi konsert. Pergh kecewa. =_=''

5. Since aku kerja, hidup aku sentiasa bersendirian. Bila balik kerja, port terbaik aku cuma dalam bilik je. Time aku lapar dan dahaga baru muncul muka aku kat dapur. HAHA.

6. Penulis diari tegar. Aku suka menulis walaupun merepek macam kerepek. Pernah terpikir nak kumpul semua diari aku, pastu buat novel. Errghh. :D

7. Aku mudah luka. Jenis tak reti duduk diam. Kalau kat office ni, dah macam-macam benda aku langgar. Esok lebam sini, hari ni luka sini. Serius aku tak boleh bayangkan macam mana aku nak drive kereta. Urm.

8. Orang selalu kata aku ni sombong. Padahal sebenarnya aku jenis yang No. 3. Tak sama kan? Tapi kalau anda betul-betul kenal aku, aku ni easy going je.

9. Aku gembeng. Mudah sangat menangis. 

10. Aku selalu sakit. Dari kecik memang macam-macam penyakit aku, kalau orang yang memang jenis tak sabar, konfem menyampah kat aku. "Apesal kau asyik sakit je????"

11. Aku selalu berfikiran yang tidur boleh mengubati semuanya! 

Soalan dari Cik Mimot

1) brg korg paling berharge?barang ok!



2) feberet fast food?

3) 5 words about cik mimot...

4) what u do u like most psl mimot?

5) kalo kuo umah, brg ape korg xleh tggal,mesti nk bwk gak...5 items only!

6) prefer bertunang dlu @ nikah trus?

7) status skrg?single,engaged@married?

8) bile on9,suke search ape?

9) theme color utk ur wedding?

10) model hp skrg?

11) suke bace blog mimot x?hee

Jawapan aku :

1. Amy pink


Adik & Amy pink. :)

2. Erm, jarangnya makan fast food sekarang ni. Hehe. Favourite? McD kot? :)

3. Comel, sopan, sempoi, friendly, suka pink (eh ye ke?) Sorry kalau salah tau!

4. Cik Mimot friendly! :)

5. Handphone, wallet, lip balm, shades, camera.

6. Prefer kahwin terus. Tapi kalau ikut adat melayu, orang kata eloklah bertunang dulu. :)

7. Status sekarang ialah.., I'm Taken! Hiuhiuhiu.

8. Suka search pasal fashion, wedding, quotes, lagu, lirik..eh banyak sangat pulak. Hehe.

9. Dalam pemikiran sekarang nak colour turquoise tak pun maroon. Warna puple+pink+putih pun cantik!

10. Nokia C1-01

11.  Suka. Blog Cik Mimot simple je! Entri pun sempoi habissss! Peace! (^_^)v


Soalan dari Ayien Ocaca



1. Which one you would prefer to follow? Blog with simple deco but awesome entry OR blog with cute stuff but has nothing?

2. Do you like wearing yellow?

3. Straight or curl hair? Which one would suit me?

4. What the differences between CONTEST, GIVEAWAY and SEGMENT?

5. Love chocolate? What brand?

6. Like or dislike my blog? let me know why...

7. Single, taken, married or divorced?

8. Like milk?

9. Are you seriously answer all the questions that I gave to you?

10. Are you afraid of something. Name it...

11. Would you like to keep in touch with me by shouting me when you update your blog?


Jawapan aku :

1.  Blog with simple deco but awesome entry.

2. Yes I do. But I love black more!

3. Straight hair.

4. CONTEST need a challenge, GIVEAWAY is about gift, and SEGMENT....I guess it's about giving opinion.

5. I'm totally not a chocolate lover. I just grab Cadbury or Snickers!

6.  I love your blog, darling. It's simple, pink (I love pink) and I really enjoyed the perfect two song! :)

7. I'm Taken. :)

8. Wooohooooooo! My favourite! (^_^)v

9. Yup! 100% serious! 

10. Errr... cockroaches, grasshoppers, and I am a Claustrophobia person. =_=''

11. Yes I would shouting if I'm free and got time, ok? :) keep in touch! 


Questions from me

1. Aku handsome tak?

2. Suka / tak suka baca blog ni? kenapakah?

3. Geram dengan marah ada beza tak?

4. Macam mana reaksi marah korang? (1) Diam je. (2) Maki sampai lebam. (3) Bunuh terus.

5. Lagu paling korang suka?

6. Macam mana nak gembira?

7. Bahasa yang korang teringin sangat nak belajar?

8. Korang pakai perfume jenama apa?

9. Suka makan apa bila tension nak pecah kepala?

10. 3 words describe me?

11. Mimpi paling hampeh korang pernah alami.


Aku nak tag :



Errr, aku nak tag 7 orang je. So, dengan rasmiya aku dah langgar rules kat atas tuh. HAHA. Chill sudah kot. :)


12 comments:

khuzaimah abd rahman said...

hye...nice entry...ini jawapan tuk awak:

1- awak tak handsome tp awak cantik..
2- suka jugalah sbb boleh main2 jawab soklan...dah lama tak ambik exam..
3- ala..perbezaan dr segi ejaan je...
4- diam je...skali skala je bebel sorang2...
5- lagu Disaat aku mencintaimu..
6-cara nak gembira saya adalah dengan msg awak dan juga dgr lagu...takpun baca novel..
7- bahasa sepanyol...
8- pakai perfume jenama escada ocean launge....
9- semestinya coklat...
10- manja,mudah menangis dan memahami...
11- mimpikan orang yang tak sepatutnya wijid dalam mimpiku...hehehe

Balqis Shafikah said...

zaimah...thanks for answering!! hehehheee. :D ohh, itu ke perfume yg awak beli hari tu?? :)

mimi fatihah said...

ahaha...
tq ye sudi jwb soklan2 cepu cemas sy...
heeeee....

Hawa Ahmady said...

Saya ada jawapan untuk entry awak ni.. thanks tau tag kita..

1. awak bukan sahaja hensem malah awak cute di mata saya..

2. saya suka belog awak sangat2..!!! sebab semua entry nya menarik..!!

3. mestilah ada perbezaan.. marah tu kalau memang betul2 tak suka something tu.. kalau geram, terbahagi kepada dua.. geram+suka dan geram+benci..

4. reaksi saya ada 2: diam and kalau dah tak tahan sebab tak reti bahasa sangat, saya akan maki..

5. lagu yang paling saya suka ialah Hurt-Cristina Aguilera

6. senang je.. pergi jalan2 and baca novel..hoho

7. bahasa cina

8. echanteur paris

9. Makan Mcdonalds

10. Cute,Friendly,Gorgeous

11. mimpi kena cabul..!!!! :(

miss epa said...

thanks tag sy.free free sy reply ya.
awk tak handome tp gorgeous!hee :)

Balqis Shafikah said...

mimi fatihah : ok cik mimot. most welcome! :)

Balqis Shafikah said...

miss epa : hehehe. baik..sama2! :)

khuzaimah abd rahman said...

ye awak....perfumr tulah yang saya suka pakai skrg nie...dah tak ada perubahan...if tak ke kl untuk beli barulah pakai silkygirl semula....hahahaha

Aishah Amira said...

dah siap ! hehehe

Balqis Shafikah said...

tq aishah amira! :)

Ayien Ocaca said...

hehe....gembeng??
sama la kite.....
yien pon penah tulis diary...tpi diary yien ala2 scrap book sbb yien ske letak pic..hehe...
senang lebam jugak :)


ehhh yien cri persamaan pulak kan??
btw tenz ea sbb sudi jwb :)

Balqis Shafikah said...

ayien ocaca : alamak..gembeng mmg xleyh nk ubah dah la. mmg mudah sgt menangis..hehe. ok, sama2 :)