Tuesday, May 24, 2011

I'm calling you!



I'm callin' U
With all my goals, my very soul
Ain't fallin' through
I'm in need of U
The trust in my faith
My tears and my ways is drowning so
I cannot always show it
But don't doubt my love

I'm callin' U
With all my time and all my fights
In search for the truth
Tryin'a reach U

See the worth of my sweat
My house and my bed
Am lost in sleep
I will not be false in who I am 
As long as I breathe

Oh, no, no
I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
My One & Only

I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
all I need in my life

I'm callin' U
When all my joy
And all my love is feelin' good
Cuz it's due to U

See the time of my life
My days and my nights
so it's alright
Cuz at the end of the day 
I still got enough for me and my

I'm callin' U
When all my keys
And all my bizz
Runs all so smooth
I'm thankin' U
See the halves in my life 
My patience, my wife
With all that I know
Oh, take no more than I deserve
Still need to learn more 

Oh, no, no
I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
My One & Only

I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
all I need in my life

Our relationship, so complex 
Found U while I was headed straight for hell in quest
You have no one to compare to
'Cause when I lie to myself it ain't hidden from U
I guess I'm thankful
Word on the street is U changed me
It shows in my behaviour
Past present future
Lay it all out
Found my call in your house
And let the whole world know what this love is about

Yo te quiero, te extra├▒o, te olvido
Aunque nunca me has faltado, siempre estas conmigo
Por las veces que he fallado y las heridas tan profundas
Mejor tarde que nunca para pedirte mil disculpas
Estoy gritando callado yo te llamo, te escucho, lo intento
De ti yo me alimento
Cuando el aire que respiro es violento y turbulento
Yo te olvido, te llamo, te siento

Oh, no, no
I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
My One & Only

I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U...

oh, no, no 
i don't need nobody
& i don't fear nobody
I don't call nobody but you 
MY one and only

I don't need nobody
& i don't fear nobody
I don't nobody but you
all i need in my lifee 

Friday, May 20, 2011

Istiadat Konvokesyen UiTM ke-74 (Part 2)

Nah, layan gambo dulu ehk. :)

On the way, on the highway!

My hero and his heroin.

Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC)

The Scroll 

The Jubah

Akhirnya!

Ucap-ucapan

Muka bahagia lah sangat!

Girang gemirang

Thank you so much mama & abah!

Kawan susah payah praktikal kat negeri orang dulu

College mates!

Best Friends are forever!

Brother wanshah
Kakak Ivy

So macam mana geng? Meriah tak? :) 

Bagi aku lah kan, hari graduasi aku takde lah gempak mana. antara sebab musababnya :

1) Ramai sangat yang grad on that day. So, lama gila baby duk dalam dewan tuh. Mengantuk, letih, bosan, penat semua ada! Aku rasa kalau dorang main lagu rock ke, mesti tak bosan. Panggil la Amy search ke, Faizal Tahir ke. Best woooo..!

2) Masa untuk bersama kawan-kawan tersangatlah terhad. Amek gambo pun sekejap je. Tiba-tiba nak kena pulang jubah dah. =.=''

3) Kesian kat ibu bapa yang tunggu berjam-jam lamanya, dengan pemanasan global lagi bumi Allah nih, bila time jamuan, mama kata orang lain yang bedal. So, mama complain yang sistem pengurusan kat situ tak bagus. Kesian tau?! Dah la jamuan ringan je, bagi la jamuan berat. Adess.

4) Mama cakap, hari graduasi abang aku lebih menyeronokkan, tak serabut, kabut. One more thing, mama cakap lagi, "Eh, kakak...pre-graduation kat Shahputra lagi best lah!" =.=''

5) Macam ada sesuatu yang tak lengkap on that day. Tapi, aku tak tahu apa. Hurm? mungkin kalau awak ada, rasanya lebih seronok dan gumbira. Kan? Kan? Kan? :)

6) Peratus keseronokan sangat tipis. Tak boleh sampai tahap beronok-ronok.

7) Tak sempat nak amek gambo studio. Sedih! =.=''

8) Tak sempat nak amek gambo dengan Nurfarahin a.k.a kak Ferra. Lagi sekali, sedih! =.=''

9) Disebabkan oleh no. 6, rasa nak grad lagi sekali. Bolehkah?

10) Akhir kata, penat gila baby on that day. Dahla penat, tak berapa nak seronok pulak tuh. So penat tu memang tak best la sebab tak seronok. Urm. =.=''

Apa pun yang terjadi, TAHNIAH kepada diri sendiri, kawan-kawan yang sama-sama mengharungi perit getir sebagai seorang student kat Kolej Tiada Tandingan tuh. Akhirnya, tamat jugak zaman Diploma kan? 3 tahun duk belajar, macam-macam ilmu dah dapat. Terima Kasih yang tak terhingga untuk semua lectures! Alhamdulillah! Syukur! :)


Last words, aku sayang korang semua. Muuuaah! Haha. CHOW!

Monday, May 16, 2011

Istiadat Konvokesyen UiTM ke-74 (Part 1)

I'm officially graduated, Diploma in Tourism Management UiTM.





Nanti kita sambung cerita kat Part 2 ehk. Cik Balqisz CHOW dulu. Have a great day everyone! :)

Thursday, May 12, 2011

Anak kedua.

ANAK MANJA IBU
Sebab apa apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia je yang betul. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

TAK PANDAI PUJUK
Memang anak nombor dua ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia. :)

BERCINTA
Tak digoyahkan anak nombor dua juga, dia kalau bercinta, sangat setia, dan sanggup berkorban.

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitamlah. Kalau putih, putihlah.

HATI
Anak nombor dua ni juga nampak je keras. Tapi hati dia lembut. SATU lagi peel dia, dia tak boleh ditegur, kalau kita tegur dia mesti tarik muka.

BERDIKARI
Very independent.  Mudah bergaul campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan. Very take care of her brother and all stuff belonging family.


ARAHAN
Anak nombor dua ini juga dia payah nak terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri.

PEMAAF & CARING
Tak dinafikan anak nombor dua ni pun pemaaf & caring. TAPI awas jagan bagi diorang marah. Bahaya wooo!! 

PAKAIAN
Nak semua up to date. Semua nak kemas. Eh, HARUSLAH ! :)







Sebagai anak kedua, aku rasa macam terkena je dengan aku semua yang dia atas ini. Haha. tapi yang degil tuh, aku takde lah degil mana. Sikit-skit tu normal lah. :)) Diutamakan oleh mama? Ouh tidak sama sekali. Aku diutamakan oleh semua orang dalam rumah nih. Hehe. :p


Ok geng, CHOW dulu. Mengantuk sudah. Good Night semua!



Thursday, May 5, 2011

Bertiga Lebih Baik.

Gila la beronok-ronok rasanya semalam! :) Ada orang teman aku pergi lunch. Pergh! Angkuh 2 minit! Ye lah, mana tak angkuhnya, selama 3 bulan aku bekerja, memang takde siapa pun nak pergi lunch dengan aku. lagi sekali, aku nak angkuh jugak! Haha. Haha. Haha. *Gelak Syiton*


Amek kau! 2 orang sekali nak ajak aku pergi lunch semalam. Bedebor sebentar. *Dap.Dip.Dup!* Ish, nak pilih mana satu nih? Kalau pergi dengan yang ni, yang tu pulak merajuk. Kalau pergi dengan yang tu, yang ni pulak merajuk! So, aku amek keputusan, "Bertiga Lebih Baik."

Kitaorang pun bergerak ke restoran makanan segera siap dan sedap, Finger's lickin' good! :) Ha, dah bertahun tak makan kat sinih! *Nampok benor menipunye* :) aku pun telah mencuba, try, test, uji la makan Chicken Chop tuh. Sedapkah? Ehm, bolehlah. Serious! Rasa macam ayam. (^__^)v


Snack Plate is for you, chicken chop is for me.

Cheh, konon malu-malu la orang snap gambo.

Tunggu Burger Ikan Kembung Alaska untuk si jejaka kacak

Kacak kan jejaka nih? Auuuww..~

Sisa-sisa kehidupan 

Dia ni suka amek gambo candid kan? Cubit kang! Oppppss...~

Jejaka tak habiskan burger itu, so, aku TOLONG dia. 

Ha, burger ni rasanya different sikit dari Chicken Chop tuh, Rasa ikan! betul, aku tak tipu.*Muka serius tahap dewa 19*

Memang seronok sangat semalam. Terima Kasih daun kucai sebab kamu berdua dah melayan kerenah aku, both of you memang dah made my day lah! Ehem-ehem, aku rasa aku suka dia lah. Boleh tak? Suka dia lah. Alah, dia. Jejaka kacak tuh. Yang seorang lagi nih, lebih dari suka dah, sayang gila baby kat dia! Dari kecik aku jaga dia, sebab tu dia cantik macam sekarang ni. Kalau tak, tak tahu lah... *nada bergurau senda*


Jejaka kacak & my only sister

Jeles, ok?? Urgh.
P.s : Chicken chop tu tak mengenyangkan pun. Sikit sangat! Mana cukup makan banyak tu. Pasnih, Konfem aku order 2. Mungkin cukup koata perut aku. Haha. 

CHOW!