Wednesday, November 24, 2010

13 Terpanas!

These are the 13 Hottest Guy in my heart! hahaha..why thirteen? because it is not twelve! erk? because I love thirteen. full stop. huhu..:) 


Let us sort by all guys from HOT to the HOTTEST...! Mereka ini adalah di kalangan artis2 dan selebriti gituh..Ouh, melted! aish, gedix sangat tuh qisz.*Drum rolling please...* dummm..drrrum...dum...dum..;) 




13. Yeah, ini adalah seorang jejaka tampan yang memiliki wajah penuh ikhlas di tempat yang ke 13. hehe..Dia niey serius memang boleh buat aku melted sangat..fuhh..pergh..die ni muka sangat ikhlas la! Ha, lagi satu first time aku boleh jatuh cinta dengan BRUNO MARS niey, bila dengar lagu dia, Just The Way You Are. Dan yang paling penting dia mengingatkan aku kepada my Mr. CHENTA..:)




12.  Next is, JOHNNY DEPP. Alamak..aku dah cair..tolong2..haha.Okieyh, rasanya semua orang tahu dia ni hero cerita Pirates of Caribbean. Hero ke? Ye lah kan?




11. Tempat yang ke 11, milik ZIZAng! eh, silap. ZIZAN raja lawak 1. Jangan ingat balqis hanya meminati artis international sahaja ye. hehe..apa yang aku suka kat ZIZAN nieyh? Entah..haha. aku suka lah! Dia ni tak lah Handsome mane. Tapi manis tu ada..Chehh..macam pernah rasa je dia ni manis ke tak..kan? Gambar di atas dipetik daripada drama bersiri Chapalrela, Astro Warna, saluran 132. hahha..*dah macam pembaca berita pulak* :) pernah tengok? One more thing korang kena tahu, aku sangat berangan yang aku macam Puteri dalam cerita ini..haha..*poyos*.



 10. Mari kita lihat siapakah yang berada di tempat ke 10 ini? Ya, OGURI SHUN a.k.a Takiya Genji menerusi filem, Crows Zero..aku rasa dia ni hot sebab keVIOLENTan dia. Yup, suka la tengok gaduh2 dalam cerita nieyh! Besh gila...sampai aku pun rasa cam nak cari gaduh je..Ok, konklusinya, dia kacak bergaya+violent..terbaik! :)



9. Yang ni pulak sama je function dengan Genji..huhu..kacak bergaya+violent plus kelakar..:) Nama dia? TAKAYUKI YAMADA a.k.a Serizawa Tamao..Ouh,, Balqis melted sekali lagi..adess..~




8. FRANK LAMPARD!!!!!! Ini adalah pemain bola sepak jersi no.8, pasukan kegemaranku, Flying High The BLUES, Chelsea..:) Lampard juga merupakan midfielder pasukan biru ini..;p Erm, berketinggian 6' (184cm), berat 88kg dan seorang yang sangat menyayangi ibu bapanya..anak mak lah Lampard nih..huhu..apa pun, dia memang comel!! 




7. Kenal tak siapa nih? Siapa tahu? Angkat tangan...! Ya2, jawapan anda tepat. AARON KWOK..Seorang Balqisz mula terpikat kepada this guy masa menonton filem Para-Para Sakura! Suka lah! Erm,,faktor penyebab aku kata dia HOT ialah, dia memang HOT. erk?kan? kan? kan? walaupun dia buta warna dalam cerita itu. :p


6. Mari dekat, mari rapat..seorang lagi jejaka bertuah yang menarik perhatian aku ialah, JUSTIN TIMBERLAKE :) dia ni dulu vokalis band N'sync & telah pun bergerak secara solo untuk mencari market baru..huhu..Dia jugak telah pun membuat jenama pakaian sendiri iaitu, William  Rast (gabungan nama granpa justin & kawannya) ish,"Mama, can I marry him?" huhux..*gila*


5. Mocking bird, beautiful, I'm not afraid, when I'm gone adalah antara lagu2 EMINEM yang selalu aku dengar..huhu..:) Yup, sangat suka this guy ok!!? Erm, walaupun mempunyai krisis family & isteri..dia tak abaikan anak2 dia. aish,,kesian EMINEM..huhux..Tabik spring la! hehhe..jom kita tengok siapa di tempat yang ke 4! Jeng..jeng..jeng...

4. "Anywhere is Possible" :) Tempat keempat untuk jejaka terPANAS jatuh kepada,, HAYDEN CHRISTENSEN. Tahniah2. The JUMPER!

3. JEFF HARDY..Yeah, Balqis melted lagi sekali (untuk kali ke berapa entah) haha..tahu tak ni siapa? jiran kau! wrestler la! Untuk pengetahuan kamu semua, aku memang sangat dan sangat dan sangat meminati wrestling..haha, ok, Jeff Hardy..thumbs up! u r HOT!


2. Da sampai no.2 lah! hehe.. Jejaka yang tampan kacak bergaya lagi handsome menawan ni namanya, JENSEN ACKLES. Bagi peminat2 drama siri Supernatural, mesti konfem dan konfiden levelnya korang kenal dia siapa kan? Yup, abang kepada Sammy..! ;) Dia sangat HOT walaupun kerja dia seorang pemburu hantu dan hantu dan syaitan dan demons dan. ok. cukup. hehhe..;)


1. Fuhh..setelah penat menaip dan menaip, akhirnya kita sampai jugak kat The HOTTEST guy nieyh..siapakah? siapakah? cepat, cepat, teka. dapat hadiah kalau betul..hehe..agak2 siapa? la..cepatlah..cepatlah teka. siapa? ha? siapa? eh..bergurau pulak! :p Inilah jejaka idaman kalbu Balqis..haha..*berangan je lebeyh* ADAM LEVINE, atau nama penuhnya ialah...ADAM NOAH LEVINE.. :) Dia ni currently vocalist untuk my favourite band ever, Maroon 5.

Ok, dia memang HOT
Bila kita boleh jumpa? 
Misery!




Sunday, November 21, 2010

Doa Buat Kekasih

Ya Allah,
Insan ini adalah kesayanganku,
Andai dia pasangan hidupku,
Engkau jagalah hubungan kami,
Mesra kami penawar duka,
Rindu kami menambah sayang,
Gurau kami membuah ceria,

Ya Allah,
Silaturrahim kami, Ukhwah Fillah,
Bermusuh kami Nauzubillah,
Berpisah mati, InsyaAllah,
Pengubat hati, doa rabitah,

Ya Allah,
Rahmati kami meniti usia,
Terpisah kami di alam nyata,

Temukan kami di taman SYURGA.

Thursday, November 18, 2010

If I Fell...




If I fell in love with you
Would you promise to be true
And help me understand
'cause I've been in love before
And I found that love was more
Than just holding hands

If I give my heart to you
I must be sure
From the very start
That you would love me more than her

If I trust in you, oh please
Don't run and hide
If I love you too, oh please
Don't hurt my pride like her
'cause I couldn't stand the pain
And I would be sad if our new love was in vain

So I hope you see that I
Would love to love you
And that she will cry
When she learns we are two
cause I couldn't stand the pain
and I would be sad if our new love was in vain

so I hope you see that I
would love to love you
and that she will cry when she learns we are two.




If I fell in love with you 


Monday, November 15, 2010

Selamat Ulangtahun, Balqis (Episod 3)

Episod 3 = Gambar2 dan majlis hari jadi...:)

Yew2..Balqis tahu sekarang dah pun bulan 11, tapi..nak jugak update cerita ini..hehehe..:) "Everyday is my birthday!", Erk? boleh ke?? :p
Apa pun, birthday shaye ni seronok sangat....! family is like no others kan? family shaye memang superb! hee..yelah, shaye tak expect pun yang dorang  nak buat makan2, beli kek semua on that day...Thank You mama, Kak Ngah, umie & her hubby selaku photographer pada hari tersebut..semualah! Tomyam yang kak Ngah masak sangat sedap!!! :) one more thing, terima kaseh banyak2 sebab Mr.CHENTA, kaseh sayang, laling shaye datang rumah sehari sebelum kejadian ini..hehhee..love you baby! :) Okeyh, kamu semua tengoklah la gambar2 kemeriahan dan keceriaan masa birthday ku ini yewp...*poyos*


Birthday Girl :) huhu!

Kek ni serius sedap gilew!!
Makan time yummy2...~

Amreel Fahrin & Dhiya Qatriesya
Happy Birthday, Balqisz!
*Matang Budak*

2 orang budak kembar...kembar kew?