Thursday, September 30, 2010

I am.....,

I am......

CHAOS,
TANGLED,
SHUDDER,
MISTED,
FADED,
CRAMP,
SHIVERED,
ALONE! :'(

Wednesday, September 29, 2010

MISERY

Erm,,,tiba-tiba la kan shaye nak menaip pagi-pagi nieyh,,okeyh, ni bukan tajuk lgu maroon 5 ke ape,,tp..this time,yes..., I'm in MISERY...td kan...shaye wat salah ngn my Mr.CHENTA...:( maybe itulah sebabnya shaye jadi tiba2 nak menaip dan mengarang nieyh..Shaye da agk semua ni akan berlaku..sebab, shaye rasa shaye xpernah menjadi sempurna untuk sesiapa pun...:(

"Awak...shaye mimta maaf...shaye taw awak marah shaye...shaye mintak maaf sebab telalu childish, selalu buat awak xpaham dengan shaye, selalu buat awak tertunggu2...selalu je buat mende2 yg menyakitkan hati awak, syg..shaye nak awak taw shaye syg sgt kat awak....shaye taknak kehilangan awak lagi....tak nak!!! shaye takut sgt kehilangan awak...shaye taknak awak hilang walaupun sesaat pun dalam hidup shaye...syg, shaye mintak maaf...shaye mintak maaf...plish reply msg shaye....shaye bukan tipu awak,,,shaye tataw pe shaye cakap tadi...shaye mamai kot!! shaye takut sgt bila awak marah, tp shaye selalu buat awak marah kan...shaye salah!!!!!!!! awak,,,SEMPURNAKAH shaye untuk awak sebenarnya? shaye ni hanya menyusahkan awak ke syg?? Please answer me..:( awak,,,nak nangis boleh tak? shaye nak awak! kita xsepatutnya ada misunderstanding tadi..,tiba2 jadi macam nih...awak,,,maafkan shaye...shaye salah...shaye masih belom sempurna untuk awak...." :(
 
"Querido, quiero que sepas que, nada me puede detener de amarte!"
Kita makin dekat,,tapi kenapa makin jauh??? OK, sekarang shaye nak nangis....terima kaseh semua, bubbye..zaijian...:'(

Wednesday, September 22, 2010

Bekerja di Rumah

Ye..Sesuai dengan title above, memang sekarang shaye sedang berusaha untuk bekerja di rumah..hurm? Apakah? heheh..Yup2,, memandangkan sekarang sudah tidak perlu ke office lagi, so namanya bekerja di rumah la kan? Dalam erti kata lain...shaye sedang merajinkan diri untuk buat my practicum report...Fuh! baru start buat hari ni, dan walaupun sikit je yang shaye dapat perah otak dan berfikiran matang, at least, gerak jugak..hehe..Alhamdulillah..Selepas menyetelkan rutin harian iaitu, memasak, menyapu, menyanyi dan mcm2 me lagi,,,shaye pun buat la kerja report neyh,,,erm,,disebabkan shaye masih blurr2 lagi..banyak2 kan lah bertanya ye Cik Balqis..Shaye ade jugak bertanya kepada rakan2 seperjuangan dan seniorku, CikWawa...sedikit sebanyak memang membantu lah! *wink2 ;)* terima kaseh kawan2...

Pada petang yang agak panas suam2 kuku kambing ini, shaye telah pun ditemani oleh : lappy yang menjadi mp3 provider,(agak bosan kalau kita buat kerja tanpa muzik kan?), Amy kecik yang menjadi tempat untuk meluahkan perasaan atau menyatakan sesuatu walaupun dia xmemberikan apa2 respon...:) my fon yang menunjukkan waktu dan masa serta sebagai tempat talian hayat untuk bertanya kepada sesiapa yang berkenan..eh, silap..berkenaan..ooppss,,ada satu lagi kesilapan,,,bukan  my fon kieyh, fon ni adek sepupu shaye nyer...Balqis ialah seorang yang tidak mempunyai henfon, sekian, hehehhee..:p

Sempat jugak Cik balqis yang chumeyl, jelita, chantek lagi anggun nieyh (ramai cakap mcm ni, shaye bukan puji diri sendiri taw! hahahhahha)  amek2 gambar walaupun tengah wat kerja..bukan pew, kalau dah boring sangat, macam tuh la jadinye, dok? lagipun "I bukan pe, I cume xnak hampakan peminat...so, nak xnak I kena la amek gambar jugak kan?"  *issh,,,tolonglah balqis, gedix sgt hang nieyh!* hehhee...Nah2, tengok la gambar yang menggambarkan perasaan shaye...huhu...Ok, malam nanti sambung lagi buat kerja, cukup setakat ini, pada petang ini..ngeee....~


(1) Serius gilew muka, mencari idea dan semangat berkobar-bokar..hahhaa..berkobar-kobar lah!
(2) YESSS! Bila dah ada idea, pe lagi? just ALERT & GRAB! cepat2
(3) Balqis sedang menyemak semula perkara2 important yang mungkin dia dah lupa..aisshhh,,,


(4) Berfikir dan mencari idea lagi..
(5) Dpt idea, dan menulis..Mula2 pakai hair clip bunga tersebut, bila da mula kusut, balqis memponytailkan rambutnye ye...*tgk gambar 6, dah ponytail kan?*
(6) Dah menunjukkan keboringan kot?
(7) Takpe2,,,Amy kecik mungkin boleh membantu menghilangkan keboringan tersebut...:)


(8) Walaupun ada proper desk untuk shaye duduk buat kerja kat belakang tuh, tapi shaye sebenarnya saje2 je nak amek mood wat kerja kat lantai...:)


"Erm,,da kul 6,,4 jam sudah shaye mengadap pekerjaan ini...malam nanti sambung lagi lah...YUP!" (tengok,,rambut shaye pun dah mula menunjukkan kekusutannya...)


(9) Konon2 muka lega da buat report draft tu kan...*chesss...*
(10) Lagi satu pic gedix..hahahhaha...
(11) Qissy messy...serabut plak shaye tengok diri sendiri..whatever pun, malam nanti sambung pekerjaan kamu ye Cik balqis! *Promise to herself*

Sunday, September 19, 2010

::: Saya cuma nak beritahu :::

Good time,
Bad time,
Day time,
Night time,
Off time,
Happy time,
Sad time,
Sleep time,
In mean time, and whatever time I am in,
I MISS YOU all the time...

In my life, I've learned  how,,,

To LOVE,
To SMILE,
To be HAPPY,
To be SAD,
To be STRONG,
To WORK HARD,
To be HONEST,
To be FAITHFUL,
To FORGIVE,
To FORGET,
But I couldn't learn how,,,

To stop MISSING you!


"Awak...shaye rindu awak..."
P.S : I LOVE YOU!

Tak Sabar

video

Thumbs UP Maroon 5!

Saturday, September 18, 2010

Selamat Tinggal Pujaan

"Selamat tinggal pujaan...selamat kau berbahgia..hidup di samping si dia..kasih baru yang kau puja..kini tibalah masanya...ku tetap bermohon diri...agar kau tak bercuriga...padaku kau lupa saja..tak guna bersedih..tak guna kau kenang lagi...biarku bersendiri..membawa perasaan hati...Selamat tinggal puspita..selamat kau selamanya..hanya satu yang ku pinta..senyuman manis yang mesra...tak guna bersedih..tak guna kau kenang lagi..biarku bersendiri..membawa perasaan hati...Selamat tinggal puspita..selamat kau selamanya..hanya satu yang ku pinta..senyuman manis yang mesra..." -S.Jibeng, Selamat tinggal pujaan

Ha...korang taw lagu nieyh? xpenah dengar? nah, amek..klik nieyh..., LAYAN hahhaa..kadang-kadang shaye layan gak lagu lama2 ni kan..tajuk pun dah Selamat tinggal..so, memang shaye nak ucap selamat tinggal lah...selamat tinggal DUNIA? eh3..bukan2..salah tuh! Ni shaye nak ucapkan Selamat tinggal untuk semua Tourism Officer, staff Tourism Malaysia Melaka, Encik Boss, kawan2 sepraktikal dan selamat tinggal juga diucapkan kepada Bandaraya Melaka bersejarah..sob...sob...InsyaAllah nanti shaye akan melawat Melaka lagi yew...huhux..sedeyh lah! :( Shaye sekarang sedang menghitung hari..waktu dan ketika..*chess* untuk pulang ke daerah kampung halaman..sekejap je rasanya,,dah cukup 4 bulan shaye wat praktikal kat sini..macam2 dah shaye lalui kat sini,ada sedih, ada gembira, ada ketawa dan ada duka..aishh..apa pun, benarlah kata-kata pujangga,,"Setiap pertemuan ada perpisahan.." huhuhuhu..So, THANKS ALL, Balqis shayang semua! muaah! hhehe..gedix! :P


Me, Nizam and Safwan


From left : Shuadah a.k.a intan, Safwan, Bong, Me Qisz, Tiffany, Alia and Encik Ashraf...hehhehe...:)


Rindu kamoolah Yunk!


Kenangan terindah!


 Jasa kamu semua takkan saya lupakan sampai bila2! terima kasih untuk segalanya! :)


Thursday, September 16, 2010

Saya perlukan awak semua

Semenjak dua menjak tiga menjak empat menjak lima menjak nih, saya sangat perlukan awak semua..minggu ni saje da berapa banyak kali saya jumpa awak semua...pagi, petang, siang, malam, tengah hari, tengah panas, tengah hujan...tanpa awak semua, saya tak tahu la macam mana keadaan saya...kadang-kadang saya rasa fed up dan boring..asyik2 jumpa awak semua je..hari2 nak mengadap muka awak semua!! eh,,menyampah lah! dahla awak semua tak sedap..pahit,,,buat saya rasa nak muntah jer..tapi..bila saya berfikiran waras...saya memang perlukan awak semua....,,untuk kebaikan saya jugak...ouh,,,memang saya perlukan awak  semua...Ventolin inhaler and pill, xepasone, decondine, uphadyl forte...memang saya perlukan awak semua...erm....

Wednesday, September 15, 2010

Salahkan Diri Sendiri ke?

Selamat Hari Rabu semua,,,
Hari ni balqis nak cerita, story mory pasal semalam...jeng..jeng..jeng...erm,,xde pe la..just nk story serba sedikit*maknanya tak  banyak lah kan?* pasal diriku ini...

Semalam ialah hari selasa,,kan? so saye bertugas di TIC Taming Sari ye..punch card puulak tetinggal kat ofis Jln Banda Kaba..terpakse rela la shaye ni bergerak ke sana dulu...then, jalan kaki pegi TIC..aiii...pagi2 lagi da berat kepale otak ni nak bgun sebenanye..sebab...

1) Saket kepala yang melampaui batasan alam semesta
2) Batuk kura-kura dan selesema badak sumbu
3) Rasa macam nak menghampiri demam pown ye jugak....aiiisshhhh...

Apa jua alasan pemikiran dan badan saya mmg kena bergerak gak g keje kan.....

Sampai TIC....,
Badan da rasa mcm suam-suam kuku kambing...korang taw cmne rsenyew? pegi tnye kambing ehk..hahhaha...

hatiku lantas berkata,,,,(dramatik la konon)

"ha..balqis..ko da knape? semacam je nieyh...."
Saya jawab : "erm,,tatw la atyku...cam xsedap badan ni..dahla sejuk thp cipanzi goreng....(faktor aircond dan cuaca)
"uiks..bunyi cam agk bahaye..lelah kewp? ade inhaler kan...tahan ehk...."
Saya jwb ag : "sesak nafaas jugak nieyh...alamak..INHALER...! xbwk la..."
"huh? da tu cmne nieyh?"
Saya pun menjawab lagi : "Tak tahu..erm..cmnew? minyak angin boleyh?"
 "try la tnye kak Amal tuh..."

Dan...Balqis pun mendengar arahan aty nyew...

"Kak Amal ade minyak angin?"
"Ha...npew kamu? idung tesumbat ehk? dalam keta asenye ade..nak?"
"Xde kak..actually..saya lelah la..."
"Ha? dah tu cmne? awk bole tahan x?"
"Rasenye boleyh..."
"Ade bawak pam? " (bukan pam beskal ke moto atau keta ye..its mean,,my inhaler)
"saye tetinggal la kak....Akak boleyh tlg urut blkng saye?"
"lawh...da mcm mne ni awk?" (kak amal bertanya kpd En.anip yg berada di sebelahnye)
"Bwk je la die pegi klinik...awk pegi drive, bwk die pegi klinik, bkn jauh pown..bwk je..free je kn..."
"balqis..kite pegi klinik ehk? kang teruk plak..pyh akak ngn en.anip ko nieyh...(kak amal memujuk...)
"Erm.." (balqis terdiam,sambil kak amal pegi ambik handbag)
"Bawak je die...cepat2.." (en.anip plak berkata2)
"Jup saye telefon ofis..."(Bla...bla...bla....blaa....blaaa....blaaa..blaaa....*shaye tataw kak amal ckp ngn sape n ckp pe...shaye taw skg shaye sesak nafas..*
"Balqis..bwk IC..."

Then..Sampai la kt Klinik Panel Tourism Malaysia..,setelah menunggu giliran..sambil mcg2 ngan En.ashraf yg mcm pelik shaye kt klinik..

"Ouh..encem gak Dr.Kumar ni rupenye.." hahahaa..(teringat plak perangai saya mase kecik2 dulu..smpai sekarang kowt? huhu..*law doktor xencem,,tamo pegi klinik...* hahhaha...)

Setelah di check oleh doktor..dan telah memasukkan gas oksigen yg bunyi mcm nk pecah dan rasenye pahit lawh! Tp..saya da boleh benafas dgn baek semula..tenkiu doktor ye!! :) Baek doktor, shaye akn mkn ubat2 to sumer...hehehe..:)

Fuhh,,,Akhirnyew...balqis yg degil ini pegi jugak klinik,atas desakan dan keprihatinan En.Anip dan Kak Amal...Terima kaseh! shaye terharu...huhux..:( Tme kaseh jugak sbb En.Anip da anta shaye pulang ke rumah yew...Terima kaseh byk2! :)) *selama ni bukan maen susah ag nk pegi klinik taw..xpcye,,tnye Khuzaimah,,ha..die nurse shaye yg teristimewa..hehhe..*


So,,what do you think? Do you think you can dance? hahhaha...tibe2...:P mmg patot kan shaye salahkan diry sendiry? mmg patot pown..dahla lupe bwk organ penafasan sendiri,a.k.a INHALER and one more thing...degil xabes2...aiisshhh,,,,,! ha...sudah2 la tu balqis ye...ingat pesan kak Amal..

"Lain kali ubat tu jgn lupe bawak!"

Monday, September 13, 2010

13 September = Raya ke-4

Hai Semua! buat apakah? still beraya lagi? tengah makan kuih? rendang? keputat? eh..silap..ketupat? lemang? huhu..sudah-sudah la beraya weyh.."Koi da kene g opih hary nieyh...."
Balqis telah pun selamat pulang ke Melaka dan sekarang sudah pun berada di office yup...Erm,,kesengalan badan masih terasa, kepeningan kepala otak juga terasa...kemengantukkan? memang sangat terasa..So, saya pun singgah la kat blog nieyh..adess..malam tadi sampai Melaka dalam pukul 12 lebih, sampai rumah, unpack semua barang-barang, mandi dan sleeping beauty..! walaupun saya rasa saya memang tido lena last night, tapi rasa macam nak tido lagi sebab badan rasa sengal-sengal kambing..*mungkin sebab kurang selesanya tido dalam kereta satria neo itu..errgh..serius,,sakit badan saya..:(

Apa je saya nak bercerita hary ni ehk? cerita raya? aisshh,,nanti la saya cerita..takde mood lagi nak story mory ehk...raya yang sangat best..walaupun sekejap je beraya dengan keluarga tercinta...

Thursday, September 9, 2010

Salam AIDILFITRI 1431

"Balik kampong..hohoho..balik kmpong..hohoho..balik temeloh....aty girang..!!!"

Yeah2..today is the day...the day for blik kmpong...sebelom shaye pulang & meninggalkan dunia maya buat sementara waktu serta mmberi sepenoh fokus kpd makanan, family dan lain2..shaye ingin mengambil kesempatan utk mengucapkan,,,

 S.E.L.A.M.A.T H.A.R.I R.A.Y.A A.I.D.I.L.F.I.T.R.I.
Shaye menyusun 10 jari yg sgt cantik & anggun nieyh, memohon kemaafan jika ade slh dan silap yew...
Semoge aidilfitri kali ini memberi seribu satu makna buat kita semua...


Pic ni xde kaitan pown ngn post neyh..saje je nk letak cnieyh..ouhh,,mugkin ade kaitan..! erm,,smlm shaye pegi shopping mopping kt JJ bandaraya Melaka..tuh..tuh..kat kedai yg termaktub kt blakg pic nieyh..hehe..and guess what..? sahye beli t-shirt kale purple...huh?? peliknye ngn diry sendiry..i just love the ayat kt bju tuh..cary kale laen xde plak..then TERPAKSE kieyh beli that t-shirt..what ever it is,,shaye ttp chumeyl, jelita, chantek dan menawan, xkesah la shaye pky bju kaler pe pown...hahhahaha..ok, sekian..:)

Wednesday, September 8, 2010

Kepelbagaian Perasaan

Hype!
Hary ni shaye nk share mcm2 perasaan dan emosi yg sdg dialami oleh diry ini...huhu..:p

Yang Pertama,


HAPPY & EXCITED : sbb..esok nk blik kampong sudahh! huhu...xsabo nk jumpew family sumer weyh! mmg excited nieyh..*al maklumlah ini budak da lme xblik umah kan..* so excitednyew laen + telebeyh sket..haha..:) ag satu shaye happy jugak sbb....., hold la dulu ehk,,,kng shaye btaw...hehhe..
  
Yang kedua,


MALAS & SLEEPY : DUArius, mmg shaye sgt mls n sleepy hary  ni..tataw la npew..mengantok lawh! agknye disebabkan oleh perasaan yg ptame..so, hary ni shaye cam mls nk pegi keje dan ble kt opis..mate ni asek nk t'tutup jerk..tyme wktu rht, smpat gak shaye titow kejup..dan skg kembali segar bugar..chehh..eh..ade keje xciap ag law qis..tamo mls2!! aiyooo...~

Yang Ketiga, ha..jom tgk pe prasaan shaye yg ketiga plak ehk...


KUSUT atau in English TANGLED : erm,,agk kusot la..agknye shaye memikir2kan byk mende, mcm ada..so jd la cmniey..shaye ni suke bepikiran...aishhh...

Yang ke...yg ke bpew da ehk? ouh,,Yang Keempat :


RINDU : Mish my CHENTA a lot.."Awk! shaye rindulah!" kt family xyah ckp la..mmg windu thp cipanzi neyh...

Yang Ke Lima,

GEDIX ke POYO : uuiishsh,,,gedikkah word yg sesuai..? poyo kowt ag sesuai..ha..ni la perasaan yg shaye hold td..hahhaa..sbb pew? sbb...shaye ase poyo or gedix or pe2 je la..hehe..subject sebena ialah,,,rambot da pjg! hahha..:) gedix kn? xde la..bukan pe..da lme xrmbot pjg nieyh..last tyme rmbot pjg tyme skola kowt...pasto mmg xsimpn rmbot pjg da...tbe2 rye taun ni cam different plak shaye tak cut my hair..aty ckp nk potong je rmbot neyh..tp..aty pown ckp gak,,"Syg la..kan da pjg rmbot tue..." so..shaye memilih xyah potong rmbot, sekian. :)

Teringat plak kata2 waniey "Ala qis,,skali sekala nk gedix pe slhnye..kan? " Erm,,yup2..so what?? law shaye gedix pown xpe kan...? ngeee~ rsenye..pic kt ats ni pown gedix..hahhahaha...okeyh,,to je shaye nk share..byk ag perasaan lam aty ni..tp law nk share sumer mmg smpy esok pown xabes..agpown shaye ni payah nk share2 feeling ngn owg nieyh,,,ni kire kamoo sume betuah la dpt taw pe prasaan shaye skg..hahha..rse betuah x?? ngee...~

Monday, September 6, 2010

Hey,amigos..cómo?

Pg2 lg...shaye telah dikejutkan oleh panggilan telefon..siapekah? Syamimiey..,
"Erm,,ko da knpe kol ak pg2 neyh?" (muke berkerut2)
"Hehe...Saje je..xleyh tdow ar makcik pas saho td..." (pulak dah...)
"Ouh,,eh? ni da kul bpew ehk?" (cube utk segarkan mate)
"6..bgon lah makcik oiii.." (awal lagiii...)
"Weyh...Da 6 lbeyh la..ak da lmbt bgon neyh..." (xde mkne awal lagiii...)
"Ha..bersyukur la ak tepon,,,mujur..law x..ntoh kul bpew ko bgon..." (erm,,wat2 bersyukur...hahahha)
(sambil bejalan menuju ke bilik aer....)

"Makcik2! kol blik!" (ish die neyh,,shaye da selangkah ke alam bilik aer da...)
"Lawh..nk kol blik mendenye..mne ade kedit la.." (nt2 je la kol kan...)
"Kejup je..kol la blik..." (eh,,gedix mimiey nieyh...)
"Ha..yela2.." (wat2 redho...)
(tekan button call kt fon, dlm aty..mende ag mimiey nk ckp neyh...gye penting ngat)

"Ha..ade pe ag? kedit ak ade 80sen je ni taw..."
"Ceh..wat la SOS topup makcik....kedekut..." (okeyh2,,shayew mmg kedekut..hahaha)
"Ok..boleyh,,,esok luse la ak wat ehk...hahhahaa" (konon nk wat lwk la pepagi..)
"Ko blik ble makcik? nt rye ke-3 nk kumpul rmy2 kan? nk wat BBQ*sambil menekan suare menyebut pkataan BB* so nt kite titow umah wawa..."
"Rye ke-3? hary ahad kn? lawh..owg da blik cniey la..isnin da keje..."
"Ala..xyah la pg keje isnin tuh..ponteng je la.."
"Ishh,,tamo la..erm,,cne ehk.."
(Tuuutt..tuutt..tuuttt.....,okeyh..sekian,kedit abeh sudah,,shaye pown msuk bilik aer dgn tujuan utk mandy yewp...)



Setibanye shaye kat opis,,Encik danny plak da komen on my blog..di atas subject yg same..,
"xsabar nak makan lontong..raye ke 3 ye kami datang ramay2 n kidnap awak kite g tdo
umah salwa..BBQ tyme!!!"

So,,kpd sumer sahabat2 ku yg tsayang? como? zenmeyang? g mana sih?? erm,,konfem ke niyh korang nk kidnap shaye? BBQ? huhuhu..xboley la dear fren..shaye kne blik melaka da..xdpt la nk kumpul..kowg sumer nk dtg uma mkn lontong x? shaye cuty smpy ahad je..isnin da keje...mcm mnew????

Sunday, September 5, 2010

Cepatnye mse berlalu?

Hye sumer! pekabo? ade baekkah? Balqisz here sehat shj..hehe..okeyh,,hary ni hary ahad bersamaan 5sept 2010(My handsome bro,Umar Irwan's birthday!) Selamat ulang tahun abgku! :) May Allah blessed you today and always! luv u!! huhu~ cam bese,,waktu weekend a.k.a off day for me,,shaye akn tlg makcik di rumah shj yer..menyapu, membasoh pakaian, mencuci, memasak...dan sebagainye ye..nk  kua jln2? xde mknenye...baek duk umah ag besh kowt..so pg2 td ujan yg sgt besh,,ase cam tamo bgun titow je..adess..mlsnyew!! tp..I have to bgun jugak kan..pg2 ag around kul 9.00 a.m,,My chenta kol! windunyyeeww! okeyh,,kejup je borak,,sbb da kehabisan kedit....:) then shaye pg mandy,,b4 pegi mandy to,,mate ni terlihat la ketas jadual bukak pose dan waktu imsak kt tepi pintu bilik..uish,,da 26 ramadhan? cptnye mase belalu!! kan? xlame ag ramadhan da nk pegi tglkan kite sumer..hurm,,smoge jumpe ag ramadhan yg akn dtg kieyh,,,,,then ptg sambung blik..shaye pulak kol die..:) hepy la hary nih! dpt dgr suare die lame2..huhux,,windu!*poyos* Pas asar cmto bwu la bermule sesi,,"Ting! Tang! Ting! Tang..! Alexander..." hahaha..hary ni msk tomyam..*yummy2!* + lauk2 yg pcik beli kt bazar ramadhan..menu berbuke hary ni? Nikmat...erm,,ade gulai lemak ketam, rendang daging, pajeri nenas, tomyam,nasik goreng, sambal tumis ikan bilis dan ulam-ulaman..pergh! sedap gilew mkn hary ni..seb bek xtumbang je sbb mkn byk ngat..hahahah..bersyukur sgt dpt nikmati mkanan yg nikmat di bln ramadhan ni...syukur Alhamdulillah...ade rmy ag owg yg kehidupannye lebih susah kt lua sane..kan? ptg td tyme shaye pegi buang sampah masyarakat kt depan umah tu,,ade sowg pcik ni..tgh cari tin2 kosong...botol kosong ngn isteri die..ish,,,tersentuh aty shaye lawh! :'( kesiannyew tgk dowg...dlm aty,,shaye doakan pcik tu murah rezki....ameeennn...


Esok keje!! Khamis da nk blik kampongku indah permai..yeah2! xsaba nk jumpe sume...huhux..mama!!! shaye nk blik da! xsaba nk jumpe mama nieyh!! hehehhe..:)



Gedix sgt nk tunjuk tket bas ni kieyh,,
MELAKA--->KUANTAN--->TEMERLOH--->TAMAN BAHAGIA PERMAI...:)

Semoga shaye selamat smpy ke kampong halaman hary khamis ni...yewp...~ :)

Thursday, September 2, 2010

Balik ke darat semula

Stelah beberapa hary shaye ke laut,,skg asenye da blik ke darat..erm,,its all about my mood..die da cam agk ok skg,,stable sudah...ye la,,setelah bpemikiran beberape hary..leteyh gak kn pale otak nieyh,,,btul la ckp kak Hazell..."Sharing is Caring,,qisz,,," mekaseyh ye kak..teman n melayan shaye..hehe..:) Now, agknye shaye da bole smile back again...ha,,shaye da beli bju raye taw! huhu..kasut rye pown ade! ngee..*cam budak kecik* (nt tyme rajen shaye upload pic ye...) pose n Raye taun ni rsenye is different for me..ye la, da lme xblik uma + xde pluang nk pose kt Tmn Bahagia Permai..so rse cam da perantauan sgt je sye nieyh!! hahaha..:) pape pown, shaye sgt bersyukur ke hadrat Ilahi krn dgn limpah dan KurniaNya,,,shaye ade rmy owg yg sygkan shaye..n take care of me..tenkiu sumer! Balqisz shayang sumer lah! hehe..*gedik pulok!* actually,,Minggu ni mmg agk stress dan tekanan perasaan disebabkan oleh mahkluk Allah yg sering mengganggu pekerjaan dan kehidupan shaye..isshh,,,smoge die cpt2 insaf bln2 pose nieyh,,seb bek shaye seorg yg penyabar...nah, nyanyi lgu nih, konfem bhgie pas nyanyi taw..! hehhee..~

"Senyumlah..senyumlah..ahaiii...cek mek molek...." atooiiiyaaiii....!