Friday, December 24, 2010

Encik Faez.


My entry kali ini hanya untuk mengucapkan Terima Kasih kat Encik yang kacak bergaya nieyh. Thank You Abang Faez. Xiexie ni. Muchas Gracias. :) Eh, lupa. satu lagi ucapan. GOOD LUCK! 

p.s : Sorry, Qis curi gambar ni kat Fb. Smart! 

Tuesday, December 21, 2010

Double T

Double T = Temporarily Tangled.

Sunday, December 19, 2010

One word.

Tolong!
:'(

Thursday, December 16, 2010

Tekanan Perasaan. Tak tahu apa dalam fikiran.

Hari ini kita rasa sedih. Tak nak cakap dengan sesipa pun, nak bunuh diri. Nak menangis dari pagi sampai pagi esok pulak. Nak hidup sorang2, tak perlukan sesiapa.



Hari esok? Kita rasa gembira. Rasa nak tersenyum sepanjang hari.  Sengal. Nak ketawa kuat2. Lebih gembira, bila ada banyak duit, asalkan ada orang susah, tolong jer. Bagi duit kat semua orang (berangan nak jadi macam Travey Mccoy dalam VC billionaire)



Hari selepas hari esok, kita rasa marah. Nak sepak terajang semua benda yang lalu depan mata. Nak belasah anak orang dengan kayu besbol. Urgh? nak panggil gangster bakar rumah jiran sebelah. Lebih panas, ambik air panas jirus atas badan orang yang kita marah. Terbaik!



Esoknya pulak, kita rasa kecewa. Hati pedih. Sakit. Macam ada peluru M16 tertusuk dalam hati. Duk dalam bilik berkurung sorang2, biar kecewa tu hilang sedikit demi sedikit. Aduhh...


Esok lagi, kita rasa dihargai. Disayangi. Dicintai. Disukai. Syukur, Alhamdulillah.





Esok lagi dan lagi dan lagi, kita rasa bosan. Kat telinga cuma ada satu perkataan yang berbisik, "BBBOOOOOOSSSSAAAAAANNNNNNNNN....." Duduk bosan, makan bosan, tidur bosan, mandi bosan, semuanya bosan. lagi sekali, BOSAN. dan lagi sekali, B.O.S.A.N.
Dan esok lagi, kita rasa sunyi. Tertekan. Sakit otak. Tension. Bengang. Huru-hara. Kusot. Sakit hati. Dan macam2 lagi.


Walau apa pun perasaan anda rasa sekarang, macam tulah lumrah hidup kan. Allah bagi kita macam2 perasaan supaya kita sedar segala perasaan yang Allah bagi tu ada hikmahnya. kan? Pada saat ini shaye rasa macam2, fikiran ke laut. Entahlah. Help me plish. +_+

Kawan2, apa yang kamu rasa sekarang?

 

Saturday, December 11, 2010

Medical Check-up!

Mari dekat mari rapat. Adakah anda semua telah membuat pemeriksaan kesihatan? haha. Dah macam iklan kementerian kesihatan pulak.

Ehem2, semalam Auntie Sheila datang dan telah membuat medical check-up kat rumah kami yang bahagia permai ini. nak tahu berapa umur badan shaye sekarang? 21? salah2..~
I'm eighteen! :) tak percaya? ha, tengok nieyh.

Tengok kat body age tuh, yes! I'm 18. Actually alat penimbang berat yang dia bawak nih canggih tau. siap boleh scan seluruh badan kita, then kita tahu berapa peratus lemak, otot, dan umur organ dalaman kita. Ha, nampak tak body age shaye? yes! its eighteen. so shaye kena maintainkan tahap badan shaye sekarang nieyh. hehe..:)

Yang ni pulak, tekanan perasaan. Eh, silap. tekanan dara. Ok, salah lagi! Tekanan darah lah. atau dalam bahasa jawanya, Blood pressure. :) shaye di tahap optimal! Keep it up Balqisz! :)

Jom kita tengok gula dalam darah pulak. Lepas auntie sheila cucuiik shaye kan, darah tuh terus jadi bentuk Heart nih. Magiklah! hehe. shukew pulak shaye tengok. chumeyll! :) Ngee..~ Gula dalam darah shaye = 5.00, beerti shaye bebas dari diabetes. dan tahap gula dalam darah adalah normal. sekian, terima kasih.

Kesimpulannya, shaye seorang yang sihat. Cuma..I'm underweight! hehe.:) so kena lah tambah berat badan. Huh? Tak nak lah. biar je macam nieyh, sebab shaye takut bila dah naik kang tak boleh turun2 dah. Tamoh! :) Ni pun berat dah turun tau. last shaye timbang berat time kat Melaka. 48kg. Sekarang dah jadi 46.5. Erm, entah lah apa faktor kekurangan berat tuh, rasanya shaye makan macam biasa jerk. BANYAK! :p

Peace! Semoga kamoo semua pun sihat, okieyh! :)

Keputusan

Yeah, apabila musim keputusan peperiksaan keluar, semua rakan taulan muka buku dah update status mengatakan keCUAKan mereka! haha. :) shaye? Cuakkah? Of course..yup2 walaupun hanya result untuk my praktikal training, tapi memang rasa ngeri jerk nak tengok result sebab takut tak dapat seperti yang diinginkan. Hurm, nak djadikan cerita, pagi2 lagi, eh takde lah pagi sangat pun, kul 10, 10122010 Zaimah dah call tanya pasal result. Shaye bangun tidur pun belum. huhu. Petang tu baru la rasa ada nafsu nak on lappy mappy.

Akhirnya, keputusan itu ialah,

Shaye berjaya mendapat apa yang diharapkan dan diinginkan. Alhamdulillah. Thank God. Syukur. Terima Kasih semua! :) bertambah happy bila petang tuh dapat kongsi kegembiraan dengan Mr.CHENTA walaupun on the phone jer. Rindu kamoo laling! Ngee..~ :)

Thursday, December 9, 2010

Soalan gila. salah eja. soalan lagi.

Name : Balqis Shafikah
Full name : Balqis Shafikah bt Baharudin
Siblings : 5
Eye colour : black
Shoe size : 7, 8
Hair : tak panjang & tak pendek. brown+purple+black
Height : 163
What are you wearing now : shits. eh salah. shirt & tracksuit.
Where do you live : taman bahagia permai
Favourite number : one, three
Favourite drink : air
Favourite month : Moon. haha. October
Favourite breakfast : semua jenis makanan. tapi, jarang breakfast lah.

HAVE YOU EVER

Broken a bone : YES! YES! YES! saket tahu tak? okeyh, tulang ayam.
Been in a police car : YES! YES! YES! ingatkan kete abah.
Fallen for a friend : YES! YES! YES! yang ni pun saket. sian dia kene hempap. kan? haha
Fallen for a guy / girl in a short period of time : YES! YES! YES! errrr...ntah.nape tanya nieyh?
Swam in an ocean : YES! tapi tak suka. air dia masin.
Broken someone's heart : Tak tahulah pernah ke tak.
Cried when someone died : Mestilah woi. sedih tahu?
Sat by the phone all night waiting for someone to call : Mestilah YES! YES! YES!
Save e-mail : Ade jerk.
Been cheated on : Banyak kali.

WHAT

Your room look like : with no lock, no wardrobe's doors, a "powerful" bed, abah..bila nak tukar semua? ;p
What is right beside you : sister, brother
What is the last thing you ate : dried guava

EVER HAD :

Chicken pox : bukan setakat chicken, cat pox pown pernah.
Sore throat : sokmo.
Stitches : banyak.
Broken nose : tak pernah lah.

DO YOU :

Believe in love at first sight : YUP ! :)
Like picnic : kalau bukan picnic kat laut, suka lah.

WHO :

Did you last yell at : dhiya. dhiya.sara.sara.dhiya.amreel.amreel.dhiya balik.
Was the last person you danced with : floor. eh? bukan ehk?
Who last made you smile : semua orang.

FINAL QUESTION

What are you listening to right now? banyak sangat bunyi nieyh.
What did you do today? macam2.
Are you the oldest? TAK.
Indoor or outdoor? both.

TODAY DID YOU

Talk to someone you like? tak
Kiss anyone? YES.
Sing? wajib.
Talk to ex? Takde function
Miss someone? every single of my heart beat. Mr.CHENTA
Eat? favourite tuh. gila tak makan.

LAST PERSON WHO

Talked to the phone? Mr.CHENTA
Made you cry? baby
Went to the movies with? Akmal, adek alip.
You went to the mall with? Kak Ngah & family
Who cheered you up? baby

HAVE YOU

Been to mexico? tak pernah lah.
Been to USA? lagi tak pernah.

RANDOM

Have a crush on someone? tipu kalau takde.
What books are you reading right now? takde
Best feeling in the world? feeling better. haha.
Future kids name? Adam Noah
Do you sleep with a stuffed animal? I am only sleep with my Amy.
Whats under your bed? tengkorak. ha,,seram tak?
Favourite sports? sport shoe. :)
Favourite places? Air terjun!! 
Who do you really hate? Benci tak de, nyampah ade lah.
Do you have a job? ada, tapi belum kerja lagi. erm.
What time is right now? 11:05 pm

Soalan ABC

A - AVAILABLE: Errgh..mestilah tak
B - BIRTHDAY: 05 Oct 1989
C- CRUSHING ON : Amy LEVINE :)
D - DRINK YOU LAST HAD: Teh o suam
E - EASIEST PERSON TO TALK TO: sama macam C :)
F - FAVORITE SONG AT THE MOMENT: If I Fell
H - HOMETOWN: TemerLOVE
I - IN LOVE WITH: sama macam C & E :)
J - JUGGLE: Tak reti lah
K - KILLED SOMEONE: soon!
L - LONGEST CAR RIDE: baru jer lepas. penat pun tak hilang lagi. haha
M- MILKSHAKE FLAVOR: Vanilla memang paling sedap di abad ini.
N - NUMBER OF SIBLINGS: 5, eh 6. eh 5 lah!
O - ONE WISH: I wish you are right in front me right now, baby. :(
P - PERSON YOU CALLED LAST: :.A[ME<3].:
R- REASON TO SMILE: banyak sangat sebab. haha
S - SONG YOU LAST HEARD: Tentang seseorang, Anda band
T - TIME YOU WOKE UP: 12:47 p.m ;p
U - UNDERWEAR COLOR: pink, biru, putih..hitam..erm,,eh semua ada! ouh tak.hijau tak de. hahaha
V - VEGETABLE: sayur Popeye! :)
W - WORST HABIT: laughing till death. semua orang dalam rumah menyampah bila shaye ketawa.
X - X-RAYS YOU'VE HAD MOST RECENTLY: tak de. tak de makna..:)
Y - YOYOS ARE: nama kucing makcik sebelah.
Z - ZODIAC SIGN: LIBRA

Kan mama dah cakap,

Temerloh-KL-Melaka-Seremban-KL-Temerloh-JB


Kan mama dah cakap, jangan berharap sangat. :( Balqisz penat. Bye.

Friday, December 3, 2010

Mutiara DOA

Doa apabila melihat sesuatu yang menakutkan
"AKU berlindung dengan kalimah Allah yang sempurna daripada kemurkaan-Nya, kejahatan hamba-Nya, daripada hasutan syaitan dan daripada kedatangan mereka kepadaku."

Doa untuk mengelak daripada bahaya
"APA yang dikehendaki Allah tetap berlaku, tiada daya upaya melainkan kuasa Allah."

Doa apabila ditimpa kemalangan termasuk kematian
"SESUNGGUHNYA kami adalah bagi Allah dan kami sekalian akan kembali kepada-Nya."

Doa memohon akhlak yang baik
"YA Allah, seperti Engkau mencantikkan kejadianku, maka perbaiki pula akhlakku."

Doa apabila terganggu dan terkejut ketika tidur atau rasa kesepian
"AKU memohon perlindungan dengan kalimah Allah yang sempurna daripada kemurkaan-Nya, azab-Nya, daripada kejahatan hamba-Nya, daripada hasutan syaitan dan daripada syaitan mendekatiku."

Doa ketika rasa takut atau terkejut
"AKU berlindung diri dengan kalimah Allah yang sempurna daripada kemarahan-Nya, seksaan-Nya, daripada kejahatan hamba-Nya, daripada gurisan syaitan dan daripada kehadiran mereka itu."

Doa ketika sukar menyelesaikan sesuatu urusan
"Wahai tuhanku, tidak ada yang mudah melaiinkan yang Engkau jadikannya mudah dari Engkau menghapuskan dukacita dengan mudah jika Engkau kehendaki."

Doa apabila dalam keadaan kesusahan atau penderitaan
"ALLAH Dialah Allah tuhanku, aku tidak menyekutukan-Nya dengan sesuatu pun. Tiada tuhan yang sebenar-benarnya melainkan Engkau jua. Maha Suci Engkau sesungguhnya aku adalah orang yang menzalimi diri sendiri."

Doa apabila melihat sesuatu yang disukai
"SEGALA puji bagi Allah, yang denagn nikmat-Nya sempurnalah segala amalan yang baik."

Doa taubat
"WAHAI tuhanku, maafkan aku kerana sesungguhnya Engkau tuhan yang Maha Pemaaf dan yang mempunyai Kemuliaan."

Doa memohon ketetapan iman
"WAHAI tuhanku, berikanlah kepadaku iman yang kuat dan keyakinan yang tidak lagi di pengaruhi kekufuran dan berikanlah kepadaku rahmat yang dengan dia aku mencapai kemuliaan dan kemuliaan-Mu di dunia dan akhirat."

Doa mohon perlindungan daripada kerunsingan
"YA Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu, daripada kerunsingan dan dukacita, aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan, aku berlindung kepada-Mu daripada perasaan penakut dan bakhil dan aku berlindung kepada-Mu daripada belenggu hutnag dan tekanan orang."

Thursday, December 2, 2010

Mari bekerja. Kerjakah? Kerjalah.

"Alangkah indahnya berada di rumah.." Betul kew? Yup. Memanglah bahagia, kerja kat rumah, bangun je tidur, makanan dah tersedia dihidangkan. Pakaian dah siap dicuci dan disidai di ampaian. Tak bahagia lagi ke macam tu? Ouh, terima kasih lah kepada bibik ku yang tersayang, serta Kak Ngah selaku ketua chef di rumah. Shaye nak buat kerja2 rumah? oopss...boleh dikatakan jarang sekali. Iaitu, apabila family akak dan bibik tiada di rumah. Haha. Mereka tiada di rumah? lagi la jarangnya..huhu. :)

Korang tahu tak? tak tahu kan? Meh sini nak bagitau. Duk rumah, memang indah, tapi bila dah hari2 buat benda yang sama kat rumah ni, perkataan yang paling sesuai ialah, BOSAN. Ye, sangat bosan bila kita duk kat rumah yang indah lagi permai ni, tanpa berbuat apa2 yang dapat hilangkan perkataan ini dari kamus hidup hari2. Erk?
Tepat sekali. perkataan itu ialah BOSAN.

Hari2 adik shaye yang sedang ambil peperiksaan Sijil Paling Menyusahkan tuh membebel kat telinga nih,

" Kakak,, aok taknok crik keje kew? Pemaleh aok nih." "Kakak, aok nak keje kat salon tak?" "Kakak, bilew aok nak keje?" "Kakak, bilew aok nak belanje koi?"

Hurm,,,,jawapan mantap dan tepat yang shaye berikan hanyalah, "Lek luuu..." "Ntohlah, mcm beh jerk duk umoh..." "Aok ni, bio la koi nak rase nikmat duk umoh dulu." "Nanti dapat ah keje tuh..."

Ok, nak dijadikan cerita, masa raya haji hari tuh, auntie shaye ada datang rumah dan tanya benda yang sama. Pakcik shaye pun turut serta bersuara, dan dia nak carikan kerja untuk shaye. Dia suruh kerja kat kedai mengukir kayu. HUH? sesuaikah? bolehkah? apakah? aish, macam tak OK jerk..kan? :p

So, let it be. malas nak fikir pasal kerja, until dia datang sekali lagi dan offer kerja. Kerja apa? Kerja dengan dia, kat kedai printing. Hurm, macam besh,,sebab dulu before masuk kolej, pernah kerja printing jugak. So, shaye ON jerk..:) sekarang nieyh tengah tunggu masa je my uncle tuh panggil untuk datang kerja.Hehe.

Selamat Bekerja Cik Balqisz. :)

Wednesday, November 24, 2010

13 Terpanas!

These are the 13 Hottest Guy in my heart! hahaha..why thirteen? because it is not twelve! erk? because I love thirteen. full stop. huhu..:) 


Let us sort by all guys from HOT to the HOTTEST...! Mereka ini adalah di kalangan artis2 dan selebriti gituh..Ouh, melted! aish, gedix sangat tuh qisz.*Drum rolling please...* dummm..drrrum...dum...dum..;) 




13. Yeah, ini adalah seorang jejaka tampan yang memiliki wajah penuh ikhlas di tempat yang ke 13. hehe..Dia niey serius memang boleh buat aku melted sangat..fuhh..pergh..die ni muka sangat ikhlas la! Ha, lagi satu first time aku boleh jatuh cinta dengan BRUNO MARS niey, bila dengar lagu dia, Just The Way You Are. Dan yang paling penting dia mengingatkan aku kepada my Mr. CHENTA..:)




12.  Next is, JOHNNY DEPP. Alamak..aku dah cair..tolong2..haha.Okieyh, rasanya semua orang tahu dia ni hero cerita Pirates of Caribbean. Hero ke? Ye lah kan?




11. Tempat yang ke 11, milik ZIZAng! eh, silap. ZIZAN raja lawak 1. Jangan ingat balqis hanya meminati artis international sahaja ye. hehe..apa yang aku suka kat ZIZAN nieyh? Entah..haha. aku suka lah! Dia ni tak lah Handsome mane. Tapi manis tu ada..Chehh..macam pernah rasa je dia ni manis ke tak..kan? Gambar di atas dipetik daripada drama bersiri Chapalrela, Astro Warna, saluran 132. hahha..*dah macam pembaca berita pulak* :) pernah tengok? One more thing korang kena tahu, aku sangat berangan yang aku macam Puteri dalam cerita ini..haha..*poyos*.



 10. Mari kita lihat siapakah yang berada di tempat ke 10 ini? Ya, OGURI SHUN a.k.a Takiya Genji menerusi filem, Crows Zero..aku rasa dia ni hot sebab keVIOLENTan dia. Yup, suka la tengok gaduh2 dalam cerita nieyh! Besh gila...sampai aku pun rasa cam nak cari gaduh je..Ok, konklusinya, dia kacak bergaya+violent..terbaik! :)



9. Yang ni pulak sama je function dengan Genji..huhu..kacak bergaya+violent plus kelakar..:) Nama dia? TAKAYUKI YAMADA a.k.a Serizawa Tamao..Ouh,, Balqis melted sekali lagi..adess..~




8. FRANK LAMPARD!!!!!! Ini adalah pemain bola sepak jersi no.8, pasukan kegemaranku, Flying High The BLUES, Chelsea..:) Lampard juga merupakan midfielder pasukan biru ini..;p Erm, berketinggian 6' (184cm), berat 88kg dan seorang yang sangat menyayangi ibu bapanya..anak mak lah Lampard nih..huhu..apa pun, dia memang comel!! 




7. Kenal tak siapa nih? Siapa tahu? Angkat tangan...! Ya2, jawapan anda tepat. AARON KWOK..Seorang Balqisz mula terpikat kepada this guy masa menonton filem Para-Para Sakura! Suka lah! Erm,,faktor penyebab aku kata dia HOT ialah, dia memang HOT. erk?kan? kan? kan? walaupun dia buta warna dalam cerita itu. :p


6. Mari dekat, mari rapat..seorang lagi jejaka bertuah yang menarik perhatian aku ialah, JUSTIN TIMBERLAKE :) dia ni dulu vokalis band N'sync & telah pun bergerak secara solo untuk mencari market baru..huhu..Dia jugak telah pun membuat jenama pakaian sendiri iaitu, William  Rast (gabungan nama granpa justin & kawannya) ish,"Mama, can I marry him?" huhux..*gila*


5. Mocking bird, beautiful, I'm not afraid, when I'm gone adalah antara lagu2 EMINEM yang selalu aku dengar..huhu..:) Yup, sangat suka this guy ok!!? Erm, walaupun mempunyai krisis family & isteri..dia tak abaikan anak2 dia. aish,,kesian EMINEM..huhux..Tabik spring la! hehhe..jom kita tengok siapa di tempat yang ke 4! Jeng..jeng..jeng...

4. "Anywhere is Possible" :) Tempat keempat untuk jejaka terPANAS jatuh kepada,, HAYDEN CHRISTENSEN. Tahniah2. The JUMPER!

3. JEFF HARDY..Yeah, Balqis melted lagi sekali (untuk kali ke berapa entah) haha..tahu tak ni siapa? jiran kau! wrestler la! Untuk pengetahuan kamu semua, aku memang sangat dan sangat dan sangat meminati wrestling..haha, ok, Jeff Hardy..thumbs up! u r HOT!


2. Da sampai no.2 lah! hehe.. Jejaka yang tampan kacak bergaya lagi handsome menawan ni namanya, JENSEN ACKLES. Bagi peminat2 drama siri Supernatural, mesti konfem dan konfiden levelnya korang kenal dia siapa kan? Yup, abang kepada Sammy..! ;) Dia sangat HOT walaupun kerja dia seorang pemburu hantu dan hantu dan syaitan dan demons dan. ok. cukup. hehhe..;)


1. Fuhh..setelah penat menaip dan menaip, akhirnya kita sampai jugak kat The HOTTEST guy nieyh..siapakah? siapakah? cepat, cepat, teka. dapat hadiah kalau betul..hehe..agak2 siapa? la..cepatlah..cepatlah teka. siapa? ha? siapa? eh..bergurau pulak! :p Inilah jejaka idaman kalbu Balqis..haha..*berangan je lebeyh* ADAM LEVINE, atau nama penuhnya ialah...ADAM NOAH LEVINE.. :) Dia ni currently vocalist untuk my favourite band ever, Maroon 5.

Ok, dia memang HOT
Bila kita boleh jumpa? 
Misery!




Sunday, November 21, 2010

Doa Buat Kekasih

Ya Allah,
Insan ini adalah kesayanganku,
Andai dia pasangan hidupku,
Engkau jagalah hubungan kami,
Mesra kami penawar duka,
Rindu kami menambah sayang,
Gurau kami membuah ceria,

Ya Allah,
Silaturrahim kami, Ukhwah Fillah,
Bermusuh kami Nauzubillah,
Berpisah mati, InsyaAllah,
Pengubat hati, doa rabitah,

Ya Allah,
Rahmati kami meniti usia,
Terpisah kami di alam nyata,

Temukan kami di taman SYURGA.

Thursday, November 18, 2010

If I Fell...




If I fell in love with you
Would you promise to be true
And help me understand
'cause I've been in love before
And I found that love was more
Than just holding hands

If I give my heart to you
I must be sure
From the very start
That you would love me more than her

If I trust in you, oh please
Don't run and hide
If I love you too, oh please
Don't hurt my pride like her
'cause I couldn't stand the pain
And I would be sad if our new love was in vain

So I hope you see that I
Would love to love you
And that she will cry
When she learns we are two
cause I couldn't stand the pain
and I would be sad if our new love was in vain

so I hope you see that I
would love to love you
and that she will cry when she learns we are two.




If I fell in love with you 


Monday, November 15, 2010

Selamat Ulangtahun, Balqis (Episod 3)

Episod 3 = Gambar2 dan majlis hari jadi...:)

Yew2..Balqis tahu sekarang dah pun bulan 11, tapi..nak jugak update cerita ini..hehehe..:) "Everyday is my birthday!", Erk? boleh ke?? :p
Apa pun, birthday shaye ni seronok sangat....! family is like no others kan? family shaye memang superb! hee..yelah, shaye tak expect pun yang dorang  nak buat makan2, beli kek semua on that day...Thank You mama, Kak Ngah, umie & her hubby selaku photographer pada hari tersebut..semualah! Tomyam yang kak Ngah masak sangat sedap!!! :) one more thing, terima kaseh banyak2 sebab Mr.CHENTA, kaseh sayang, laling shaye datang rumah sehari sebelum kejadian ini..hehhee..love you baby! :) Okeyh, kamu semua tengoklah la gambar2 kemeriahan dan keceriaan masa birthday ku ini yewp...*poyos*


Birthday Girl :) huhu!

Kek ni serius sedap gilew!!
Makan time yummy2...~

Amreel Fahrin & Dhiya Qatriesya
Happy Birthday, Balqisz!
*Matang Budak*

2 orang budak kembar...kembar kew?

Sunday, October 31, 2010

Cerita 16 Oktober

Waktu malam kesunyian macam nieyh, tiba2 jari jemariku terasa macam nak menaip dan melontarkan idea kat sini..Terbitlah sebuah cerita yang shaye nak kongsi dengan korang semua..mari dekat, mari rapat..huhu! shaye just nak share cerita pasal, "Pre Graduation Day" kat Kolej yang Tiada Tandingan tuh..;) hehe..peristiwa ini memang da agak lama berlaku, iaitu pada 16 Oktober lepas..Actually shaye tak sempat nak mengupdate cerita ni awal2, sebab agak serabut, busy mungkin..huhu..plus, tak ada idea that time..:) Serius, masa dapat tahu yang ada pre graduationn kat kolej nieyh, shaye memang tak ada hati, nafsu dan perasaan pun nak pergi..ye lah, masa tuh shaye tengah tunggang terbalik buat report...dah macam nak gila...tapi I have and need to go jugak sebab my PA dah kata wajib..ok lah, shaye pun layan jer...lagipun, bila fikir2 balik, dah lama tak jumpa kawan2 semua..*cam best pulak kan* wink..wink...;)

Bila tiba graduation day tuh kan..eh3..SERONOK lawh! bukan seronok lagi..BERONOK-RONOK..huhu..mama & abah datang..and of course, Mr.CHENTA is always by my side..thank you darling...Yang tak bestnya 1 jer..period pain..errghh...benci! nasib baik shaye tak pengsan je on that day..masih mampu tersenyum, riang dan gembira! tak percaya? ha..tengok lah ni..

Ha..kan excited tuh? :)

Mr & Mrs.Smith..eh, silap erk? haha

Classmate+beloved Ms.Izah & Abg Faez

Ivy & Kak Izz yang ceria dan shaye yang sedang menahan kesakitan..uurrghh~

Keriangan! Kegirangan! Kegeraman? :p 

Yup, kami memang chantek..tak dinafikan lagi..haha..

Ouh mamaku sayang, terima kaseh!
Akhir kata, kawan2..tahniah! wee..~ 

Sunday, October 17, 2010

Melayan Adek-adekku

Ouh,,Rasanya dah lama tak melayan kerenah adik-adikku sayang nieyh..ok la adek beradek..mlm ni shaye layan je la korang ehk..bukan selalu dapat jumpa Arash Daniel nieyh..sebab dia duk hostel..malas nak taip banyak2..ha..tengok je lah pic2 ni semua kieyh..:)

Inilah wajah2 ceria kami di tengah malam yang sunyi..tengah malam kew? ke da pagi? hehhe..ok,,gud nyte sumer!!